Petra Karlsson

bloggande

Ibland tänker jag på vad det här kunde blivit. Som att bloggen och den lilla offentlighet jag som 14 åring skapade helt är över. Förvisso är den kanske det, men möjligheten att blåsa liv i allting finns fortfarande kvar. Det är bara motivationen som saknas. På ett sätt tyckte jag mig stå inför ett vägskäl innan gymnasiet. Jag har kunnat gå en mer estetiskt lagd linje och se till att hålla detta vid liv, eller välja det som känndes säkrast och vanligast. Men egentligen hade det nog inte spelat någon roll. Engagemanget och viljan att satsa hade nog ändå dött ut vilket jag än valde, för plugg hade det alltid funnits gott om och skola har jag sedan barnsben lagt ner majoriteten av min fritid på. Ändå irreterar tanken på att ha kunnat ta mer chanser mig. Som om jag gav upp för tidigt. Som att jag misslyckats i en kurs i skolan och gjort andra besvikna. Jag kommer fortfarande ha kvar den här bloggen tills den sista läsaren lämnar mig för jag älskar att ta och dela bilder, men missförstå mig inte. Bilderna på mig själv är förtilfället mer ett måste i mån om kläder än ett medvetet val för bekräftelse. Det är nog också det som stör mig lite. Modebloggande- ett ytligt och självupptaget sätt att uttrycka sig på. Vilken bild av mig själv ger jag ut genom det här? Fördomsfullt vill jag tro att man som "bloggare" framstås vara allt annat än smarta, att man bara vill skriva om sig själv och sitt egna lilla liv och det kanske låter bittert, men det kanske också är sanningen, vad vet jag.

Today

Hej där! Idag fyller min kära moder år så det firades med en god frukost och paket. Idag har jag pluggat lite och så smått blivit av med den smygande ångesten jag kännt under hela lovet. Jag ska snart bege mig bort mot umedalen för att se på innebandy med två vänner. Hoppas ni har en fin söndag och att ni haft ett bra påsklov. 

 

Hi! Today's my mother's birthday. We celebrate it with the nice breakfast above. Today I've tried to get rid of the anxiety caused by homework by studying, and soon I'm of to see a floorball game. Hope you all have a nice sunday!

Good morning!

 

 

Godmorgon, godmorgon godmorgon. Idag var jag uppe med tuppen för en körlektion klockan 07.00. Det skedde inte helt per automatik ska jag väll påstå men mornar har jag oftast inga problem med, att hålla mig vaken om kvällen däremot är inte like lätt. Jag fick även ett litet brev i brevlådan i morse som löd att jag ska få bo på hotell under lovet. Det var en sen födelsedagspresent från tre av mina närsmaste vänner så det ser jag fram emot. (TACK!) Idag ska jag nöta lite körkortsteori för att sedan dra ner på stan och köpa kostym till min lillebror som går ut nian i år. Jag skulle vilja säga "tiden går fort" men för mig har gymnasietiden inte riktigt gjort det. Att ha gått på två olika skolor under två år har varit lite omständigt och energikrävande. Det var som att börja i ettan på nytt när jag steg in på dragonsskolan i höstas med nya lärare och ny klass, men trean hörreni, den kommer minnsan att vara lugn i jämförelse med de första två åren. Hoppas ni har en fin dag så ska jag hålla uppe bloggandet under lovet. 

 

Good Morning! I woke up early today in terms of a driving lesson at 7 am. It was not the most convenient thing to do during a break, but I am actually a morning person in comparison to how easy I fall at sleep at night. I also received a little letter saying that I was going to spent two days at a hotel this break. It was a gift from three of my closest friends so I'm really looking forward to that. Today I will go down town and try to help my brother finding a suit for his graduation of the ninth grade. I would like to say that "time flies", however it hasn't really. Starting at a new school at my second year of "high school" (never know what to call it in english) was a bit cumbersome and took a lot of energy. It all worked out in the end, but I'm sure that my third and last year will be quite relaxed in comparison to these two first ones. I hope you all have a nice day, and I'll try to keep up the blog post during this break.

18

 

Hej där! Igår fyllde jag hela 18 år. Dagen började med att jag fick frukost av min mamma i väntan på att min pappa skulle sluta jobba för att sedan öppna presenter. Sedan kom Edvin hit och vid 4 kom släkten. Vi åt middag och tog det lugnt och det var precis vad jag kände för den dagen så jag är mycket nöjd. Idag blir det dock det motsatta när jag och ett flertal vänner ska fira både mig och ytterligare en vän som fyller 18. Det kommer nog bli väldigt roligt och något jag kommer minnas länge. Gårdagen var i sitt lugn i alla fall perfekt och jag är jättenöjd över min födelsedag. Gällande åldern 18 har jag inte så mycket att kommentera annat än ni finns fler firheter än begränsningar. Hoppas ni alla har en fin påskhelg så hörs vi sen. 

 

Hi! Yesterday was my 18th birthday. I celebrated it with my family, relatives and boyfriend at our house with a huge dinner. The day itself was just what I needed and felt like on that day so I'm very happy about how everything turned out. Today will be the opposite though. Me and a lot of friends will be celebrating both me and another friend that will turn 18 soon. I think it will be great fun and something I remember for a long time. Hope you all had a nice easter weekend and I'll talk to you later!

Upp