Petra Karlsson

Idag

Idag jobbade jag på wheels för LagMat vilket innebar försäljning av hamburgare i högsta grad. Kassan gick på högvar främst mellan 11 och 2 och dum som jag är hade jag både för lite kläder med mig och åt lunch efter att vi sålde som mest. Men jobbet var välbetalt och nu fick jag även jobb under nolia i Augusti. Däremellan ska jag även jobba på sjukhuset under halva juli innan jag får ledigt ett tag igen. Jag vet inte om jag tagit på mig för mycket och om det är smart att ha en kalender som jag följer dagligen under sommaren då jag egentligen verkligen måste slappna av innan trean. Men veckan mot denna helg har varit  lugn och nu försvinner träningar/matcher så det ska nog gå bra!

 

Hi! Today I worked at an event here in Umeå where I sold hamburgers. I also accomplished to get a job during august, however before that I have a job for three weeks at the hospital. Hope you all had a nice weekend and a great new week.

Inredning

Har börjat fundera på att göra om mer i mitt rum i och med att vi nu beställt en ny säng. Här är lite inspiration från tumblr.

Hi!

Hej! Några halvkonstiga bilder jag tog för ett tag sedan. Idag sov jag till 10 vilket endast händer ett fåtal gånger per år. Denna gång var det ett resultat av att ha tittat på Orange is the new black liiite för sent men nu har jag sett alla avsnitt och måste vänta hur länge som helst tills nästa säsong :( Idag är planen att jag ska kolla på en ny säng då den jag har nu är oerhört gammal och gör att jag får ont i ryggen.  Efter det ska jag strosa på stan har jag tänkt innan min träning för att sedan ta bussen till sävar. Vi får se om jag skriver imorgon. Hoppas ni får en fin torsdag. 

 

Hi! Here's some weird pictures taken a while ago. Today I slept to 10 am which is something that rarely happens to me. It was a result of watching Orange is the new black a bit to late, but now I've seen the whole season and probably have to wait for ages until the next one comes :((( Anyhow today I will be going down town before my soccer practice and later on take the bus to my boyfriend. Hope you all have a nice thursday.

Half a year

 

Midommar var inte bara midsommar, utan jag och Edvin firade även ett halvår just då. På morgonen gjorde jag frukost i form av pankakor och bär och Edvin visade sig ha köpt blommor<3

 

Me and Edvin celebrated half a year together at midsommar.

About the cake

 

Någon frågade efter receptet till denna kaka. Det var duktiga Saga som gjorde den till midsommar i fredags. Om jag minns rätt så är det en budapestbakelse fast med bär. Receptet går att hitta på hennes blogg HÄR :)

 

Someone asked for the recipe for this cake that Saga made for midsommar. You can find it HERE on her blog.

By the sea

 

Efter midsommar har jag och Edvin hunnit vara till havet två dagar i rad. Först drog vi till Bettnäs med Signe och Teodor för att grilla och några av oss för att bada (jag har inte badat ännu). Dagen efter det slutade med att jag och Edvin åt middag och sov över i Junis stuga i laxviken med henne och Oskar och idag drog vi ner på stan för att titta på Junis nya lägga som är uppe (!) på utopia. Nu har Edvin just åkt hem och jag tänker titta på orange is the new black. Imorgon förväntas det bli sol så vi får se om jag skriver då. Hoppas ni alla haft en fin helg. 

 

Me and Edvin have during the last couple of days been hanging out with some friends by the sea and enjoyed the weather. Today we visited a friend of mine at her new apartment. I hope you all had a nice weekend!

Midsommar

Förra årets midsommar

Snart är det äntligen midsommar. Jag känner att jag inte riktigt har fått ha en lugn stund sedan sommarlovet började. Första veckan hände det saker mest hela tiden och den andra veckan har inte varit annorlunda. Men på midsommar och efter midsommar kommer jag nog ändå få pusta ut lite. Inge jobb på ett tag, ingen fotbollsmatch på ett tag och inge mer körkortspluggande. Trots att fotboll är kul så tar det upp en ganska stor del av ens vardag och helger och gör det svårt att planera saker, men snart kommer en lucka i fotbollsschemat så det är bra. Hoppas ni alla har en fin tisdag så hör jag av mig mer senare. 

 

In just a few days I will be free from soccer for a while, free from driver's license-studying and free from work. Then I will probably have the chance to breath for a while and just be with friends or do nothing. Even though I like soccer, it can sometimes take up most of your weekends so I'm actually looking forward to a small break from it. I hope you all have a nice tuesday!

Bal

Follow me on polyvore (petra-karlsson)

Eftersom det nyligen var bal här så blev jag inspirerad till att redan ett år i förväg börja titta på balgrejer. Någonstans känns det som att jag väntat på en dag som balen sedan långt tillbaka. Det mesta ligger inte i att jag själv ska klä upp mig utan att alla i min omgivning också kommer vara uppklädda. Jag tycker det är så kul med alla former av kläder som man kan välja att ha på sig så det finns en chans att jag går omkring och stirrar på folk lite obekvämt sådär...haha.  

Lately

Hejsvejs! Idag har jag spelat fotboll. Vi vann med 3-1 men vi kunde ändå ha spelat bättre. I fredags åt jag som sagt med Saga på stan och gick sen på bio och igår fick jag äntligen träffa Edvin efter en veckas väntande. Vi gjorde egentligen inte särskilt mycket, såg på New Girl och lagade mat typ..haha. Just nu sitter jag och försöker planera midsommar. Det är bäst att göra det nu då en fullsmockad vecka väntar. Imorgon ska jag på utbildningsdag för ett jobb och de tre följande dagarna ska jag både träna själv inför match på torsdag samt hålla i fotbollsskola för småttingar. Jag kommer nog vara ganska slut på fredag, men det blir nog bra ändå. Hoppas ni alla har en fin ny vecka och njut av er ledighet (om ni nu har det). 

 

Hi! Today I've played soccer and we won, even though we could have played better. Yesterday I finally got to meet Edvin after a week of waiting. We actually did not do that much, we literally just watched new girl and made food haha. Right now I'm trying to plan my upcoming friday which is "midsommar" I don't really know how to explain it but I pretty sure it's something that's most common in Sweden (?). Anyway, I better do it now since the week that's ahead of me will be stressful. Tomorrow I'll be listening to information about a job I'm having later this summer, and the following days I will be holding a soccer camp for children meanwhile I need to practice on my own for a soccer game on thursday. I hope you all have a nice week, and enjoy your days off if you have them.

 

 

Yesterday

One pic from Saga

 

Hej på er! Igår kom Saga över och vi såg pitch perfect. Tycker ändå den är underhållande fast jag skäms så mycket av vissa scener. Ikväll blir det pitch perfect 2 på bio och käk nere på stan. Hoppa ni alla har en fin fredagkväll 

 

Hi! Yesterday my friend Saga came over and we watched pitch perfect. I find the movie quite entertaining, even though I get really embarrassed by some scenes. Tonight we'll watch pitch perfect 2 after we've had some dinner down town. Hope you all have a nice weekend.

15-06-09

Pants: (dont know)

Polo: Åhlens

Shoes: Choies

Watch: Michael Kors

Hi!

Hej! Trots ett tvivlande så överlevde jag ändå de sista dagarna av skolan. Nu återstår endast körkortet innan jag rikrigt kan slappna av till fullo. Idag har jag sagt hejdå till Edvin som åker till Grekland i en vecka samt försökt strukturera mina planer för sommaren i en kalender. Än så länge innebär en tredjedel av sommaren jobb för mig men jag vill gärna få in minst en resa på den fria tiden. Jag vet att jag ska till Stockholm med Edvin någon gång under sommaren men ser gärna till att åka utanför Sverige också.

 

Hi! Even though it was within some doubt, I actually survived school. Now I am only one drivers license away until I can relax completely. Today I have said good bye to Edvin who's traveling to Greece for a week, and sketched down my summer plans in a calender. So far I will be working during 1/3 of my summer break but I also know I will be going to Stockholm with Edvin sometime and also hope I will be able to travel abroad.

Upp