Petra Karlsson

Förra helgen

Sisådär en vecka senare publicerar jag bilder från förra helgen. Då åt jag och flera fina vänner tacos hos juni som fyllt 18. Lägenheten är fortfarande helt galen, finns inget mer att säga. 

 

Pictures from last weekend when I celebrated my friend. Her apartment is absolutely amazing

Kampanj för länsförsäkringar

Jag har fått nöjet att vara med i en lokal kampanj för länsförsäkringar här i umeå. Det hela handlar om nå ut till oskyddade trafikanter som själva ska kunna förbättra sina "odds" för att inte skadas i trafiken. Det kan vara så enkelt som att välja bort cykeln efter att du varit ute en kväll på krogen, eller som jag själv säger i filmen, ha på sig reflex. Det är betydligt fler cyklister och gångare än vad man tror som skadas i trafiken varje år, och att göra enkla val som att bära en reflex på jackan eller att inte cykla påverkad kan vara skillnaden mellan liv och död.  Läs mer HÄR

Skapandet av film och bild var annars en rolig och ny upplevelse för mig, och just nu sitter jag alltså på Västra Ersboda Centrum-busskuren i stan, lite konstigt men ändå kul. Ta hand om er så skriver jag snart igen!

 

 

Bal

1,2,3,4,5: revolveclothing.com

6,7,8,9: shopbop.com

 

Jag vet att det är typ 1 år kvar men jag tittar på balklänningar ändå. Finns ganska många fina, men de är oftast ganska dyra. Konstigt sammanträffande det där. 

There's like one year until prom, but that doesn't stop me from looking at dresses. Unfortunately the ones which look the best, seem to be the most expensive, such a weird coincidence.

Keep on bloggin'

Jag känner att bloggen har fått ett uppsving. Man måste nog leta år tillbaka i arktivet för att hitta en tid då jag varit så här aktiv som jag är nu. Man kanske inte borde säga något för då kommer jag säkert sluta (haha), men så länge skolan är hyfsat lugnt ska jag fortsätta, det är ju ändå kul!

 

I've been quite good at blogging lately. I shouldn't point it perhaps because then I might stop haha, but as long as it's fun and schools alright I will try to keep on blogging like this

ATM

Lite randoms från denna vecka med skolfoto, fika och digitalt skapande. Just nu har jag hål, som vanligt känns det som. Inte alls roligt när man egentligen inte har något att göra. Kan räkna matte, men måste inte, så jag gör det inte. Kan blogga, men har inget att blogga om, men gör det ändå haha. Dock förtränger jag egentligen något ångestladdat just nu, nämligen mitt gymnasiearbete. Hade tänkt att jag skulle skriva/undersöka människans minne. Men sen kom jag till en punkt då jag insåg att det var svårt att undersöka minnet utan en massa felkällor och dylikt. Ska däremot söka på undersökningar som tidigare gjorts, men jag har inte tagit tag i det ännu. Just nu vill jag att min frågeställning ska vara "Varför ska man skriva världens fetaste, mest ångestladdade rapport under ett år som trean, där allt annat verkar så bra?" Aja, jag återvänder troligtvis till att förträngande det ett tag till. 

 

Some random photos from this week. I'm at school at the moment, with a break where all my classmates has history while I've already read the course. I could count math, although I don't have to, so I don't. I could blog, but I don't have anything to blog about, and that seems reasonable haha. However I'm actually just trying to repress a huge science report that I should have started to work on now. I don't know. I thought I would write about the memory of us humans somehow, but it turns out it's quite hard to examine. We'll see, perhaps I figure it out soon or I will just continue blogging.

Hello friday!

Godmorgon! Hur mår ni? Fredag idag och allt känns bra. Jag har inte skrivit på ett tag för att jag känner att jag inte har något att skriva om. Skolrutinerna börjar sätta sig och tid som man tidigare ansåg sig har försvunnit. Men ännu är det lugnt. Denna vecka har jag haft två redovisningar och nästa vecka väntar ännu en, plus ett prov. Det är ingen stress men ändå så att man måste skriva ner saker och hålla ordning. I helgen ska jag fira min käraste vän Juni som fyllde 18 igår. Ikväll blir det middag och imorgon ska vi ut och fira på Corona troligvis. Men innan lördagkväll har jag även match. Det ser mörkt ut för oss just nu. Vi ligger orättvist nära nedflyttningsstrecket i division 2, så varje poäng är värt guld. Ingen press, nej nej. Får hoppas det går bra. Jag hoppas även att ni alla har en fin helg så hörs vi snart igen. 

 

Good morning! Finally friday! I haven't written for a while, mostly since there's nothing to write about. The routines in school are starting to hit me, but so far everything quite alright. This weekend I'm going to celebrate the birthday of a dear friend of mine, but before that I have a soccer game to play. Things don't look that great for us. This year we somehow have lost a lot of games I feel that we should have won. Let's hope for the best this weekend, and I hope you all have a nice one too. Talk to you later!

Upp