Petra Karlsson

First day

Lite halvdåligt väder idag men fortfarande roligt att vara här igen och att få testa backarna:)

 

The weather was not the best today, but it was fun anyway :)

 

Tiden vi har lagt ner på våra nedräkningslappar inför studenten kan diskuteras haha, men nu sitter alla där i alla fall!

 

We have worked really hard to put up a countdown until we graduate and over here^ you can see the result.

 

Kittelfjäll

I och med att det lov snart igen så ska jag, Edvin och min familj åka till Kittelfjäll på torsdag. Nu när jag letade efter bilder där ifrån insåg jag att det var länge sedan jag var där, min lillebror Alfred ser jätteliten ut på alla bilder haha. Det ska bli kul i alla fall:)

 

Since I'll get a break from school soon again, I will be heading towards Kittelfjäll together with my family and Edvin. When searching for these pictures I realized it's been quite sometime since I've been there, my brother Alfred look so small at all pictures haha.

Avion

Hej! Igår var jag och Edvin på Umeås nya galleria Avion, det var verkligen större än vad jag hade tänkt mig. Idag slutade jag kring ett och åkte hem och avslutade lite matte samt skrev klart en svenskauppgift som ska in på torsdag. Ikväll ska jag träna, hoppas ni alla har en fin dag:)

 

Hi! Yesterday me and Edvin visited the new mall in Umeå, and it was bigger than what I had imagined. Today I finished school early so I went home to do some homework haha , and tonight I have practice, I hope you all have a nice day:)

Good morning!

Everyday randoms

 

Godmorgon! Den här helgen började med en fika tillsammans med Edvin och hans mamma, innan jag åkte på träning för att sedan skynda till Dalens  kvartsfinal i SSL-slutspelet, som de vann. På lördagen spelade jag första fotbollsmatchen utomhus för i år, vilket gick bra, till och med jag gjorde mål och vi vann med 7-0. Efter det sa jag hejdå till Edvin innan jag åkte på middag hos några bekanta för att sedan på kvällen åka till Juni för prat om livet. Idag ska jag försöka plugga lite, egentligen måste jag inte men jag är konstigt nog motiverad i skolan. Alla som tar studenten tycker säkert jag är jobbig för nu borde motivationen ligga på noll, men jag ser det tvärt om. Det är såå lite kvar, och jag ska inte snubbla på målsnöret. Plugga, plugga plugga. Nästa vecka är knappt en vecka för det är utvecklingssamtal och påskdagar och allt vad det är, så jag kommer nog hinna blogga lite då. Ha de bra!

 

Goodmorning! This weekend started of with a coffee together with Edvin and his mum, after that I went to practice before I hurried to a floorball match. At saturday I played my first outdoor soccer game for the season, it went great, even I scored and we won with 7-0. After the game I said goodbye too Edvin before I went to dinner at my parents friends place, and at night I went visiting a friend. Today I'll try to study a bit, I don't really have to but I feel motivated about school, which I shouldn't, I mean now's the time when you motivation should be at zero, but I see it differently. I'm sooo close to graduating, and I don't want to finish school badly, so study, study study. Next week is barely a week since it's soon easter and stuff so I'll probably be able to blog. Have a nice day:)

Math.. math..math

Just nu känns matten jobbigast att avsluta konstigt nog. Jag har alltid gillat matte men det gäller att räkna så ofta när man valt att läsa både 4 och 5 i år och ibland "hinner man inte", eller det kanske har med prioriteringar att göra haha..

Åre

Här har ni några bilder från Åre, det kanske kommer fler sen. Vi hade det i alla fall väldigt bra, fredag och lördag var det bra väder, vi bodde nära till liften, (eller det finns ju flera liftar hehe), och vi hade kul på afterski. Jag som aldrig varit där vill gärna åka tillbaka även om Kittelfjäll har sina fina sidor. Idag vaknade jag som alla dagar i Åre kring klockan 7, vilket jag inte förstår. Jag kan vakna och vara trött men det går inte att somna om... så nu sitter jag här med kaffe och försöker dämpa sömnbristen. Hur som helst har jag bara en lektion klockan 2. Det är nu mindre än 100 dagar till studenten. Av de dagarna kommer snart ett till lov och i slutet av april ska jag till Polen med klassen. Tiden kommer bara rinna iväg. Lite panik över framtid, lite lugnande att det snart är över. Ha en bra dag så skriver jag snart igen :)

 

Here's som pictures from my skiing trip. We had great weather, lived close to the ski lifts and had so much fun at afterski. Today I woke up early for some reason, can you ever wake up early, be tired, but yet you can't go back to sleep? Happens to me way too often, so now I'm sitting here with a cup of coffe in order to compensate for my lack of sleep. Anyway, I do only have one lesson at 2 today, so it alright. It's now less then 100 days until I graduate. In those days there will be another break, and I will go to Poland with my classmates at the end of april. Time will fly away. I feel anxious about the future at the same time as I'm really happy to be done with it all. I hope you all have a nice day, and I will try to write some more another time.

Hello!

Hej! Nu har jag packat klart och bussen går kl 4. Kan försöka skriva något inlägg där uppe, men kommer troligtvis inte bli mycket. Hoppas ni alla har en fin torsdag och njut av värdet (ni som bor i Umeå) haha:)

 

Hi! I've now packed my bag and I'm ready for Åre, I hope you all have a nice day:)

8 Mars

Bilder från idag/ Pictures from today

 

Sittandes och fikar på Café Victoria säger mamma "man måste fira internationella kvinnodagen". Låter bra tycker jag, men sen börjar vi prata om hur det egentligen ser ut. Hur mycket lägre kvinnor tjänar i lön Sverige i jämförelse med män och hur kvinnor har det i världen. Vad finns det att fira egentligen. Att vi kommit långt? Ja det är ju bra, men vi är ännu inte där.

Kanske är det på ett sätt bra att "fira" att man är stolt och glad över att vara kvinna och fira att man inte känner ett avund mot något annat, men samtidigt så måste problemen också uppmärksammas. Det finns fortfarande skillnader, och det bör ju bemötas med motsatsen till att fira, det bör hållas en begravning för ojämlikheten.

Late mornings

Klippte av lite av håret / Just cut my hair

 

Jag gillar när man har lov och kan göra sig i ordning hur långsamt som helst. Idag ska jag och mamma fara och kolla på några småsaker inför Åre, sen ska jag på bio med Edvin, Teodor och Signe, vi ska se den nya Zlatanfilmen. Efter det ska jag passande nog fara och träna fotboll, hoppas ni har en fin tisdag!:)

 

Hi there! I love when you can get ready as slow as you want. Today me and my mom are going shopping for some things I need before my skiing trip to Åre. After that I'm going to the movies with some friends and tonight I got practice. I hope you all have a nice day:)

Today

Lite bilder från i helgen och från idag. Lördags var roligt, men jag gick hem ganska tidigt. På söndagen tränade jag fotboll och idag åt jag lunch med Edvin för att sen åka till IKEA med Juni och Oskar. Åre närmar sig och jag har börjat packa :D :D ! Hoppas ni har en fin måndagskväll:)

 

Some pictures from this weekend and from today. Today I had lunch with Edvin before I went to IKEA with him and two other friends. IKEA has recently opened a store here and Umeå and today was the second time I were there haha:)

Sportlov!

Äntligen sportlov! Och imorgon är det firande av 100 dagar kvar till studenten, det är helt galet lite kvar nu. I veckan har jag deltagit i FN-rollspel på skolan vilket var kul men också aningen hektiskt, pulsen gick upp och ner mest hela tiden när man kämpade för att visa att man kunde något. Jag skulle representera Frankrike i Säkerhetsrådet och diskutera Syrienkonflikten så just nu är jag lite "nyhetstrött" angående frågan, orkar inte läsa ett ord till. Angående sportlovet åker jag till Åre på torsdag med Edvin, Elina, William och Teodor vilket jag verkligen ser fram emot, jag har aldrig varit i Åre utan mest åkt utför i Kittelfjäll. Hoppas ni alla får en fin helg så skriver jag någon gång igen när jag känner för det. 

 

Finally a break from school. Tomorrow I will celebrate that it's 100 days until we graduate and on thursday I'm going on a ski trip with my friends. I hope you all have a nice weekend, and I will talk to you later.