Petra Karlsson

Kategori: Photography

It never stops

 

 

Det har snöat så oerhört mycket här i Umeå, det är helt galet. Första November började det, nu ligger det snart en meter på marken! Det är fint att allt blir ljus och man börjar längta till julen, men det är svårare att vara ute när det vräker ner som det gör. Idag är jag ledig och planerar att vara inne stora delar av dagen, förutom att jag ska åka och handla, kanske köpa någon present till Edvin som snart fyller år, och även passa på att titta på någon present till pappsen inför söndag. Förövrigt upplever jag just nu den värsta träningsvärken jag haft på flera år. I torsdags hade vi nämligen "Tabata" med laget och grejen är att man inte har så mycket ren fys under fotbollssäsongen, man håller uppe konditionen liksom men inget mer, och det är först nu man inser hur otränad man är. Jag kunder knappt gå på fredagsmorgon, och i helgen hade vi tre futsalmatcher. Mina ben existerar inte längre. Det är inte skön träningsvärk, det är en ond träningsvärk haha. 

 

It's been snowing non stop since the first of November, that's a week now, I think it must be lika a meter of snow on the ground now. It's nice because otherwise it would have been so dark right now, but the problem is that you don't want to go outside when it's constantly snowing either. Today I'm off work, and I'm going to stay inside for the whole day. Moreover, I'm currently experiencing the worst soreness after a workout that I've ever felt. We had "Tabata" last Thursday, and on Friday morning I could not walk. Ofcourse I also had to have three futsal games this weekend, so now my legs are no longer excisting haha. Anyway, I hope you all have a nice start of the new week!

Tumblr

Jag har äntligen tillgång till min tumblr igen efter att ha kämpat med hur jag ska byta lösenord. Till sist lyckades jag haha!:) 

Finally got access to my tumblr again! It's so hard to change your password haha :)

Bilder: Studenten

Sista bildbomben för idag. Maj och juni var två väldigt roliga månader, det finns så mycket jag är glad över. Jag är glad över att jag klarade av gymnasiet utifrån de mål jag hade, jag är glad över att jag fått gå i den klass jag gjorde i två år, och jag är glad över alla minnen och alla vänner jag fått. Nu är jag glad över att jag har jobb för sommaren, och sen får vi se vad som händer. Jag längtar efter förändring men något stort kommer nog inte ske allt för snart, just nu njuter jag fortfarande av sommaren. Hoppas alla ni som tog studenten hade lika kul som jag, och att ni alla har en fin sommar. 

Åre

Här har ni några bilder från Åre, det kanske kommer fler sen. Vi hade det i alla fall väldigt bra, fredag och lördag var det bra väder, vi bodde nära till liften, (eller det finns ju flera liftar hehe), och vi hade kul på afterski. Jag som aldrig varit där vill gärna åka tillbaka även om Kittelfjäll har sina fina sidor. Idag vaknade jag som alla dagar i Åre kring klockan 7, vilket jag inte förstår. Jag kan vakna och vara trött men det går inte att somna om... så nu sitter jag här med kaffe och försöker dämpa sömnbristen. Hur som helst har jag bara en lektion klockan 2. Det är nu mindre än 100 dagar till studenten. Av de dagarna kommer snart ett till lov och i slutet av april ska jag till Polen med klassen. Tiden kommer bara rinna iväg. Lite panik över framtid, lite lugnande att det snart är över. Ha en bra dag så skriver jag snart igen :)

 

Here's som pictures from my skiing trip. We had great weather, lived close to the ski lifts and had so much fun at afterski. Today I woke up early for some reason, can you ever wake up early, be tired, but yet you can't go back to sleep? Happens to me way too often, so now I'm sitting here with a cup of coffe in order to compensate for my lack of sleep. Anyway, I do only have one lesson at 2 today, so it alright. It's now less then 100 days until I graduate. In those days there will be another break, and I will go to Poland with my classmates at the end of april. Time will fly away. I feel anxious about the future at the same time as I'm really happy to be done with it all. I hope you all have a nice day, and I will try to write some more another time.

Förra helgen

Sisådär en vecka senare publicerar jag bilder från förra helgen. Då åt jag och flera fina vänner tacos hos juni som fyllt 18. Lägenheten är fortfarande helt galen, finns inget mer att säga. 

 

Pictures from last weekend when I celebrated my friend. Her apartment is absolutely amazing

Kampanj för länsförsäkringar

Jag har fått nöjet att vara med i en lokal kampanj för länsförsäkringar här i umeå. Det hela handlar om nå ut till oskyddade trafikanter som själva ska kunna förbättra sina "odds" för att inte skadas i trafiken. Det kan vara så enkelt som att välja bort cykeln efter att du varit ute en kväll på krogen, eller som jag själv säger i filmen, ha på sig reflex. Det är betydligt fler cyklister och gångare än vad man tror som skadas i trafiken varje år, och att göra enkla val som att bära en reflex på jackan eller att inte cykla påverkad kan vara skillnaden mellan liv och död.  Läs mer HÄR

Skapandet av film och bild var annars en rolig och ny upplevelse för mig, och just nu sitter jag alltså på Västra Ersboda Centrum-busskuren i stan, lite konstigt men ändå kul. Ta hand om er så skriver jag snart igen!

 

 

Summer 2015

 

 

Man får säga vad man vill om sommarens väder men med tanke på att skolan börjar imorgon så har den ju allt som allt varit riktigt bra. Det var rätt sommar att jobba en del och det var rätt sommar att vara ledig mot slutet, så jag är nöjd. Gällande skolan ojjar jag mig mest inför gymnasiearbetet och avundas på de som under sommaren varit smarta nog att göra bort det. Dock har en del ideer som förhoppningsvis går att göra någonting av. Trean som skolår kommer ändå vara ganksa okej från min sida. Jag läste många kurser i ettan och tvåan så nu får jag andas lite som det ser ut på schemat. Bloggen kommer jag fortsätter skriva på när jag vill det, främst för att jag inte vill pressa fram någonting halvdant och tråkigt. 

 

This summer have been the worst weather-wise for as long as I can remember, however consider the fact that school starts tomorrow, it has been alright. It was the right one to work a little, and the right one to relax during the end since then was when the sun came. About school, I'm mostly worried about the huge science report I have to write before mars, but not as much worried about my schedule because I had so many courses during the first and second year. I will continue blogging when I want to, just because I don't want to push anything and feel that I post things I haven't put some time in to.