Petra Karlsson

Meandmet

Pantsuit: Meandmet.se (Filippa K)

 

 

I sammarbete med Meandmet.se

Meandmet.se är ett köpenhamns-baserat företag som funnits sedan 2013. Företaget erbjuder märken som Filippa K, Kenzo, Zadig & Voltaire, Ganni, Designers Remix, och många många fler. Här på bilderna ser ni en pantsuit från Filippa K, som skulle passa perfekt till någon festlighet framöver. Den är enkel och stilren och sitter väldigt bra på mig storleksmässigt (valde S) och jag gillar att de korta och vida benen. Vill ni titta på fler jumpsuits eller liknande från meandmet kan ni klicka HÄR, själv tycker jag att jumpsuits/playsuits/pantsuits är de perfekta festplaggen för det är bekvämt, stilrent och minimalistiskt.  

 
 

Lazy sunday

Set from romwe. HERE, and HERE

 

Hej! Jag har haft en fullspäckad helg minst sagt, vilket är bra för då hinner jag träffa släkt och vänner innan jag måste jobba hela julveckan och nyår. Nu har jag lite mail att gå igenom sen ska jag till sävar och fira Edvins syster som fyller år idag!

 

Hi there! I've been busy this weekend, which is nice since I won't be able to meet people as much during next week when I'm working basically everyday between christmas and new years. Anyhow, I have some emails to go through, and then I'm heading to my boyfriend sister's birthday celebration. 

Review, Xlash serum

You have no idea how hard it was to take this picture on my own haha

In cooparation with Xbeaty.se

 

Hej på er! Under snart två månaders tid har jag fått testa Xlash serum som ska göra att ens ögonfransar blir längre. Man ska enligt instruktioner använda detta innan man går och lägger sig genom att applicera serumet längs fransraden och efter 30 dagar ska man få 40% längre fransar. Jag har använt den här efter jag tagit bort sminket och ska gå och lägga mig, och ibland på dagar jag inte haft mascara på dagtid. Dessvärre kan jag inte säga att jag fått 40% längre fransar, men jag kan säga att jag ser en skillnad, det är inte ett mirakelserum men det fungerar. Använder man mascaran från samma märke tycker jag dessutom att man ser en större skillnad, vad det beror på vet jag inte haha. Hur som helst, om ni vill testa produkten själva finns just nu ett erbjudande där man får med mascaran ifall man köper Xlash 3ml serumet (använd koden Xmascara som gäller fram till slutet på 2016). Jag rekommenderar produkten för de som kan tänka sig lägga ca 369 kronor för längre fransar, men förstår de som kan tycka det är överdrivet. Ni kan läsa mer om produkten på Xbeautys hemsida HÄR. 

 

Hello there! I have had the opportunity to try a lash serum called Xlash over the past two months. According to the instructions, you are suppose to apply this before you go to sleep, which I did, and after 30 days you should have 40% longes eyelashes.Unfortunately that's not my case, but I can notice a difference. Mostly I can see it when I'm wearing the mascara from the same brand. If you would like to try this on your own there's currently a offer where you get the mascara if you buy the 3ml Xlash serum, just use the code Xmascara. I do recomend the product for those of you who are willing to spend money on longer lashes, but I do however understand if you found 40$ being to much for a eyelash serum.

 

Hello!

Hallå på er! Long time no see. Just nu är jag väldigt väldigt förkyld. För en vecka sedan tänkte jag "Wow jag har inte varit sjuk på ett halvår nu"... sen hände det såklart, I jinxed it. Det börjar närma sig jul nu, men jag är inte alls i någon julstämning. Detta beror delvis på att jag kommer jobba under typ hela julen, inklusive julafton och nyårsafton. Jag sökte inte ledig för nyår för att... jag vet inte, tänkte att man kan festa på de andra 364 dagarna av året, men julafton sökte jag ledigt för eftersom det händer bara en gång per år, meeen jag fick inte ledigt. Hur som helst, livet rullar på ändå, tiden går mycket snabbare när man jobbar i jämförelse med hur det var att gå i skolan. Jag vill dock börja plugga nästa år, har spanat lite på olika utbildningar, gråtit lite över intagningsstatistiken på vissa, och sett mina föräldrar bli förvånade över att jag nämner ekonomi. Jag vet inte ens varför jag kan tänka mig läsa det, är det för att jag bara inte vet vad det finns för annat och utbildningen är bred, eller är det för att jag är intresserad av det? Hur ska man veta? Många funderingar på en tisdagseftermiddag. Hoppas ni alla har en fin dag så skriver jag någon gång igen snart. 

 

Hi there! Long time no see. I'm very sick at the moment. Last week i thought "I haven't been sick for half a year" and then it happened of course, i jinxed it. Christmas is coming up but I'm not feeling christmasy at all. It's probably because I work for like all of christmas, including christmas day and new years eve. I did try to get of work for at least christmas, but it did not work. Anyhow, life goes on. It's strange how much faster time flies when you are working, in comparison on how it is to be in school. I do want to go to the university next year though. I've been looking at some educations, cried a bit over the high admission points, and surprised my parents by mentioning economics. Although I'm not certain on any thing at the moment. I hope you all have a nice day, and I will write again some day. 

Oinspirerad

Shirt: Halens.se

Skirt: Halens.se

Shoes: Dresslily.com

 

 

Hej på er! Förlåt för frånvaron. Jag känner mig verkligen inte inspirerad till att blogga just nu, see you later!

 

Hi! Sorry for my absence, I don't feel inspired at all, see you later!

Hexter & Baines

 

Sponsrat inlägg av hexterandbaines.se

 

Klockan ovan har jag fått från hexterandbaines.se, jag beställde den på onsdag eftermiddag och på torsdag kunde jag hämta den(!) helt galet vad fort det gick. Jag gillar den enkla designen med de antika detaljerna, exempelvis romerska siffror, och det känns som att klockan är av fin kvalité, armbandet är inte ett sådant som kommer få vita spår av att man tar av och på klockan, och uret i sig känns tåligt. För ett halvår sedan blev jag av med min favoritklocka när någon stal den, och möjligen blir detta min nya favorit. Det gäller att komma ihåg att ta på sig den, för klockor generellt är en väldigt snygg accessoar, men ofta glömmer man den på skrivbordet hemma istället. Idag tar jag i alla fall på mig den och bär med mig dig på jobbet. Ifall ni är intresserade av att en klocka liknande denna, eller i annan design (finns fyra alternativ) kan ni ta en titt på deras hemsida här (julklappstips förövrigt). Det finns både herr och damvarianter se här och här. Sedan kan man få 150 kronor rabatt ifall man registrerar sig för deras nyhetsbrev :)

 

Good morning!

 

Godmorgon! Det är strålande vacker dag här i Umeå! Jag ska nog gå till jobbet idag, på senaste tiden har jag försökt att gå mer. Det är en perfekt vardagsmotion och jag har hunnit lyssna ikapp på podcast som jag annars missat för att det känns som jag inte haft tid. Hoppas ni alla har en fin helg!

 

Good morning! It's a beautiful day here in Umeå, and I will probably walk to work today! Lately I've been trying to walk more, it's the perfect everyday-excercise and I've had the time to listen to podcast I otherwise would have missed! Hope you all have a nice weekend!

Travel plans Bali, Thailand

Just nu sitter jag och planerar inför att resa i mars. Jag och Edvin tänker resa åtminstone tre veckor och just nu ser det ut att bli Thailand först, sen Bali och sedan en tredje destination vi inte bestäm ännu. Vi har en drive-dokument där vi planerar, som ett grupparbete i skolan, fast mycket mer motiverande att skriva om. Jag har redan skrivit en packlista, är sjukt taggad. I och med att jag inte var ledig något i sommar känns det välbehövligt att ta en paus och åka någonstans där det är varmt samtidigt som vi aldrig rest bara vi två (utan för Sverige), och då har vi varit tillsammans i snart två år. Mer om detta senare när det närmar sig avfärd, just nu måste man tugga sig genom November!

 

Right now I'm planing for a trip in Mars. Me and Edvin are going to travel for at least three weeks to Thailand, Bali and one more destination. We have a dokument where we are planning everything, like school project but far more motivating to write about. I have already made a list of things I should pack, and I'm so excited. Since I worked all summer I feel that it's well needed to take a break. More information will come, hope you have a nice day! 

It never stops

 

 

Det har snöat så oerhört mycket här i Umeå, det är helt galet. Första November började det, nu ligger det snart en meter på marken! Det är fint att allt blir ljus och man börjar längta till julen, men det är svårare att vara ute när det vräker ner som det gör. Idag är jag ledig och planerar att vara inne stora delar av dagen, förutom att jag ska åka och handla, kanske köpa någon present till Edvin som snart fyller år, och även passa på att titta på någon present till pappsen inför söndag. Förövrigt upplever jag just nu den värsta träningsvärken jag haft på flera år. I torsdags hade vi nämligen "Tabata" med laget och grejen är att man inte har så mycket ren fys under fotbollssäsongen, man håller uppe konditionen liksom men inget mer, och det är först nu man inser hur otränad man är. Jag kunder knappt gå på fredagsmorgon, och i helgen hade vi tre futsalmatcher. Mina ben existerar inte längre. Det är inte skön träningsvärk, det är en ond träningsvärk haha. 

 

It's been snowing non stop since the first of November, that's a week now, I think it must be lika a meter of snow on the ground now. It's nice because otherwise it would have been so dark right now, but the problem is that you don't want to go outside when it's constantly snowing either. Today I'm off work, and I'm going to stay inside for the whole day. Moreover, I'm currently experiencing the worst soreness after a workout that I've ever felt. We had "Tabata" last Thursday, and on Friday morning I could not walk. Ofcourse I also had to have three futsal games this weekend, so now my legs are no longer excisting haha. Anyway, I hope you all have a nice start of the new week!

Halloween

 

Hej på er! I helgen har jag varit ledig, ursäkta att jag inte bloggat någonting. I lördags firade jag halloween (var Audrey Hepburn från breakfast at tiffany's) och de andra dagarna har jag bara tagit det lugnt. Jag och Edvin har nu börjat fundera på resor. Jag vill resa till våren, jag vill resa långt härifrån vara där i minst en månad. Just nu måste man ha något att längta till, November är mörkrets månad haha. Hoppas ni alla har en fin tisdag!

 

Hi there! Sorry for not bloggin this weekend. I celebrated halloween, I was Audrey Hepburn breakfast at tiffany's. The other days I haven't done much, me and Edvin have now started to look at travel opportunites. I want to leave this spring and be gone far away from home for a long time. Right now you need something to look forward to, Noveber is so dark over here. I hope you all have a nice day!

16-10-29

I samarbete med VIPme.com/ In collaboration with VIPme.com

Jumpsuit: VIPme.com

 

Ännu ett plagg från VIPme.com, detta är nog min favoritplagg därifrån, man kan använda den till vardag eller fest. Själv hade jag på mig den på vår senaste lagfest, den är najs för man känner sig bekväm samtidigt som plagget är lite annorlunda, jag gillar att det är lite kortade ben på den och att den är i mesh förutom underplagget. Jag har även en rabattkod till er som är SIPetra338 som ger er rabatt på 5$ vid ett köp över 50$. 

Another item from VIPme.com. This is my favorite so far, you can wear this jumpsuit on a daily basic or to a party. I wore this one when my team had a celebration dinner after this season. It feels confortable yet unique. I like that the legs are shorter and that the whole item's in mesh. I also have a cupon code for you guys SIPetra338, that gives you 5$ any purches over 50$, I hope you enjoy. 

16-10-27

Shirt: VIPme.com

Pants: Bubbleroom

 

I samarbete med VIPme.com/ In collaboration with VIPme.com

 

Jag har återigen fått testa kläder från VIPme.com  Denna gång blev en vit/blå randig skjorta. Det här är första gången jag får något från deras sida och plagget ser inte riktigt ut att vara detsamma som jag beställde, eller så beror det på att jag är en flaggstång i förhållande till modellen på bilden haha. I och med att skjortan är för kort kommer jag troligtvis inte kunna använda den så mycket, men jag känner att jag gillar blått i kombination med min nya hårfärg. Jag har även en rabattkod till er som är SIPetra338 som ger er rabatt på 5$ vid ett köp över 50$. 

 

I've ones again had the opportunity to collaborate with VIPme.com. This time I recived a blue-white striped shirt. It does not look exactly like it does on the picture according to me, or it might just be that I'm so tall, but the shirt is to short for me. I won't be able to use it , but I realised I like the color blue togheter with my new hair:) If you are on the shorter side however I think this would look great on you. I like that It feels formal but still casual, and I might invest in another shirt in the future instead. I also have a cupon code for you guys, SIPetra338 that gives you 5$ any purches over 50$, I hope you enjoy.